Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova:
+7 929 964 9079
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Noutăţile Ambasadei

14/11/2019 | Noutățile ambasadei

Eveniment cultural organizat la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

La data de 12 noiembrie curent, Ambasada Republicii Moldova la Moscova a fost gazda unui eveniment de amploare, organizat întru promovarea culturii și tradițiilor moldovenești. În debutul serii festive, Ambasadorul Andrei Neguța a salutat publicul prezent, a povestit despre valorile culturale ale țării noastre și a invitat publicul spre vizionarea concertului.

Pe durata evenimentului,...

12/11/2019 | Noutățile ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța cu studenții originari din Moldova

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, la 09 noiembrie curent, la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, a avut loc întâlnirea cu tinerii originari din Moldova, studenți la instituțiile de învățământ superior din or. Moscova.

Ambasadorul Andrei Neguța a salutat oaspeții prezenți și a adus felicitări tinerilor conaționali. De asemenea, pe durata vizitei la...

07/11/2019 | Noutățile ambasadei

Comemorarea regizorului moldovean Emil Loteanu

La data de 06 noiembrie curent, cu ocazia împlinirii a 83 de ani de la nașterea renumitului regizor moldovean Emil Loteanu, colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, au depus flori la monumentul maestrului, la Cimitirul Vaganikovskoe din or. Moscova.

În discursul său, Ambasadorul Andrei Neguța a vorbit despre viața și activitatea renumitului regizor, amintind, în...

04/11/2019 | Noutățile ambasadei

Vizită de lucru în regiunea Reazani

În perioada 1-2 noiembrie curent delegația Ambasadei Republicii Moldova, condusă de Ambasadorul Andrei Neguta, a efectuat o vizită de lucru în or. Reazani pentru a se familiariza cu potențialul regiunii, a discuta perspectivele de cooperare comercial-economice și culturale între Republica Moldova și regiunea Reazani.

Delegația Ambasadei a vizitat fabrica de elemente de fixare de înaltă...

Subscribe to %term:localized-name

Noutăţile MAEIE

20/11/19 | Comunicate de presa

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, a luat legătura cu autoritățile olandeze în vederea stabilirii și elucidării tuturor circumstanțelor privind reținerea autocarului cu cetățeni moldoveni.

20/11/19 | Comunicate de presa

20 noiembrie 2019, Moscova – În marja vizitei în capitala rusă a delegației Republicii Moldova în frunte cu Prim-ministrul Ion Chicu, Ministrul Aureliu Ciocoi a discutat cu Viceministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrei Rudenko, mai multe subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale.

19/11/19 | Comunicate de presa

19 noiembrie 2019, Chișinău - Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Aureliu Ciocoi, a avut  astăzi, o convorbire telefonică cu Ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu.

19/11/19 | Comunicate de presa

19 noiembrie 2019, Chișinău – Aspectele ale relațiilor politice bilaterale, cooperarea în plan regional şi internaţional, integrarea europeană, dar şi alte subiecte de interes comun au fost discutate de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi cu Volodymy

19/11/19 | Comunicate de presa

19 noiembrie 2019, Chișinău – Dialogul internațional și schimbul de bune practici în vederea consolidării rezilienței cibernetice drept componentă intrinsecă a securității naționale dar și importanța organizării unor astfel de evenimente și pe viitor au fost evocate de ministrul Aureliu Ciocoi în discursul său la deschiderea Forumului Regional de Securitate