Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova:
+7 929 964 9079
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Noutăţile Ambasadei

09/04/2020 | Noutățile ambasadei

Stimați conaționali,

Dragi prieteni,

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă adresează sincere mulțumiri oamenilor cu sufletul mare, care în pofida tuturor dificultăților, nu au rămas indiferenți față de situația complicată, prin care trece țara noastră și anume pandemia cauzată de noul coronavirus (Covid-19).

Prin implicarea sa activă, aceștia au lansat un șir de acțiuni de caritate întru...

04/04/2020 | Noutățile ambasadei

Ministerul de externe informează cetățenii moldoveni despre aprobarea procedurii de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală la repatrierea în țară

4 aprilie 2020, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene aduce la cunoștință că, prin Dispoziția nr. 13 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 3.04.2020 , a fost aprobată procedura de achitare a primei de asigurare obligatorie de...

29/03/2020 | Noutățile ambasadei

În atenția cetățenilor Republicii Moldova, ce se află în Federația Rusă

La 21, 27 și 28 martie curent, cu 5 rute charter din Moscova la Chișinău au revenit 806 cetățeni.

Ambasada Moldovei din Moscova întreprinde acțiuni pentru a informa pe cei rămași în Rusia, despre posibilitățile de revenie în Patrie.

Cetățenii Moldovei sunt rugați să completeze...

28/03/2020 | Noutățile ambasadei

În atenția cetățenilor Republicii Moldova, care intenționează să părăsească teritoriul Federației Ruse

În legătură cu suspendarea transportului aerian și feroviar, precum și închiderea punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, aducem la cunoștință despre faptul că, misiunea diplomatică întreprinde acțiuni necesare pentru repatrierea rapidă a cetățenilor în Republica Moldova.

Astfel, cetățenii moldoveni, care se află într-o situaţie dificilă pe teritoriul Federației Ruse, sunt...

26/03/2020 | Noutățile ambasadei

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR REPUBLICII MOLDOVA, AFLAȚI PE TERITORIUL FEDERAȚIEI RUSE

În urma întreprinderilor unor acțiuni ale autorităților Federației Ruse în luptă cu răspândirea infecției noi de coronavirus, s-a creat o situație neclară cu revenirea în Patrie a cetățenilor Republicii Moldova.

În aceste condiții, Ambasada a hotărât sistarea recepționării anchetelor de la cetățeni, începând cu data de 26 martie 2020.

Ambasada va anunța cetățenii Republicii...

23/03/2020 | Noutățile ambasadei

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR REPUBLICII MOLDOVA, AFLAȚI PE TERITORIUL FEDERAȚIEI RUSE

LA DATA DE 21 MARTIE CURENT, 146 DE PERSOANE AU ZBURAT DE LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL ȘEREMETIEVO ÎN OR. CHIȘINĂU.

AMBASADA SE AFLĂ ÎN CONTACT PERMANENT CU AUTORITĂȚILE COMPETENTE RUSE ȘI ÎNTREPRINDE TOATE MĂSURILE NECESARE ÎN VEDEREA REÎNTOARCERII CETĂȚENILOR MOLDAVI ÎN REPUBLICA MOLDOVA, AFLAȚI LA MOMENTUL ACTUAL ÎN OR....

20/03/2020 | Noutățile ambasadei

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei explică procedura de prelungire a perioadei de ședere temporară a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse

Pentru a asigura realizarea drepturilor și libertăților cetățenilor și ținând cont de situația privind răspândirea infecții noi coronavirus, începând cu 19 martie 2020, cetățenii străini pot prelungi perioada de ședere temporară în Federația Rusă.

Pentru aceasta, este necesar ca cetățenii să se adreseze organului teritorial...

Subscribe to %term:localized-name

Noutăţile MAEIE

09/04/20 | Comunicate de presa

9 aprilie 2020, Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea a avut astăzi o convorbire telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Tomáš Petříček.

09/04/20 | Comunicate de presa

9 aprilie 2020, Chișinău - Modalitățile de asigurare a navigației libere pe Dunăre și măsurile de securitate și siguranță în perioada de pandemie COVID-19 au fost subiectele principale discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea cu Directorul General al Secretariatului Comisiei Dunării, Manfre

09/04/20 | Comunicate de presa

9 aprilie, Chișinău - La data de 8 aprilie Comisia Europeană a făcut publice mai multe detalii privind asistența acordată de UE la nivel global pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică.

09/04/20 | Comunicate de presa

9 martie 2020, Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea a avut astăzi o convorbire telefonică cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó.

09/04/20 | Comunicate de presa

9 aprilie 2020, Chișinău - Ceremonia de transmitere oficială a unui lot de echipamente medicale în valoare de 500 mii yuan (echivalentul a 1,3 milioane lei) alcătuit din salopete de protecție și mănuși medicale, oferit țării noastre de către Asociația pentru Cooperare Economică și Tehnică China-Europa a avut loc, la 7 aprilie, la sediul Ambasadei Re