Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Anunțuri

13/06/2024 | Anunțuri
ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR.png

În contextul organizării alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024 peste hotarele țării, precum și în vederea asigurării executării prevederilor art. 39 alin. (5) din Codul Electoral al Republicii Moldova, Ambasada Republicii Moldova la Moscova aduce la cunoștință cetățenilor Republicii Moldova din Federația Rusă informația privind procedura de înregistrare prealabilă a cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot (se anexează).

Menționăm, că înregistrarea prealabilă reprezintă o modalitate, prin care cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor se vor afla în străinătate, se înregistrează în prealabil, în mod benevol, prin intermediul paginii web oficiale https://inregistrarea.cec.md sau prin cerere scrisă, individuală sau în grup, depusă la Comisia Electorală Centrală (în continuare Comisie) (str. V. Alecsandri, 119, mun. Chișinău, MD-2012) și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova (adresa Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: str. Rozhdestvenka 7 (secția consulară)). Modelul cererii poate fi descărcat aici .

Scopurile înregistrării prealabile sunt de a stabili numărul estimativ al cetățenilor care vor vota peste hotarele țării în ziua alegerilor, în vederea constituirii secțiilor de votare suplimentare, precum și de a...

28/09/2021 | Anunțuri

28 septembrie 2021, Chișinău - Biroul relații cu diaspora al Cancelariei de Stat anunță inițierea elaborării proiectului hotărârii de guvern cu privire la aprobarea Programului național de stimulare a revenirilor și facilitare a (re)integrării cetățenilor Republicii Moldova implicați în procesul de migrație pentru anii 2022-2026.

Totodată, se prezintă pentru consultare publică Conceptul Programului național de stimulare a revenirilor și facilitare a (re)integrării cetățenilor Republicii Moldova implicați în procesul de migrație pentru anii 2022-2026.

În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului solicităm respectuos, implicarea activă a tuturor persoanelor și instituțiilor interesate, cu prezentarea propunerilor și recomandărilor la poșta electronică a persoanei responsabile.

Persoana responsabilă:

Marina Bunduchi, consultant principal în cadrul Biroului relații cu diaspora, tel: 022 250 524, email: marina.bunduchi@gov.md

19/11/2020 | Anunțuri

La 19 noiembrie 2020, la ora 09.00, ora Moldovei, va avea loc o masă rotundă online pe tema „Oportunități de export ale industriei ușoare a Republicii Moldova”.

Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Asociația Patronala din Industria Ușoară din Republica Moldova(APIUS) și Camera de Comerț și Industrie a Federației Ruse.

La conferință va participa vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse - Vladimir Padalko, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă - Andrei Neguța, Consilierul economic al Ambasadei – Eugeniu Chistol, conducerea și membrii Asociației Patronale din Industria Ușoară din Republica Moldova («APIUS»), președinții camerelor de comerț și industrie rusești și reprezentanți ai comunității de afaceri.

Scopul întâlnirii este de a găsi și a discuta noi oportunități pentru dezvoltarea în continuare a cooperării bilaterale în industria ușoară între întreprinderile și organizațiile interesate din Moldova și Rusia.

Pentru conectare, accesați link-ul de mai jos:

https://tpprf-ru.zoom.us/j/9689241645?pwd=VzQ1ODJ0QjF3M1crbnlyYVVHVGRiZz09

ID: 968 924 1645

Password: 703391

23/09/2020 | Anunțuri

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință că, în cadrul ediţiei curente a expoziţiei internaţionale „World Food Moscow 2020” participă companiile membre ale Asociației „Moldova Fruct” și se expun sub brand -ul „Молдова отличие во вкусе”.

Prezenţa producătorilor din țările străine și regiunile Federației Ruse confirmă rating -ul înalt al expoziţiei în cauză, aceasta fiind utilizată în calitate de platformă pentru extinderea exporturilor și formarea parteneriatelor comercial-economice pe piaţa rusă.

Asociația „Moldova Fruct” unește peste 180 de producători și exportatori din Republica Moldova. Membrii Asociației produc peste 40% din fructele proaspete exportate din Republica Moldova. Anul acesta, la standul Republicii Moldova, companiile participante vor expune o gamă largă de produse: mere, struguri, prune, gemuri în asortiment, sucuri, nectare; etc.

În acest context, Vă invităm să vizitați în perioada 22-25 septembrie 2020 expoziția menționată și, în special, standul Republicii Moldova (Centrul expozițional МВЦ „Крокус Экспо”, Pavilionul №3, Sala №14, Standul A313).

16/03/2020 | Anunțuri
Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, aduce la cunoștință despre faptul că, în conformitate cu Hotărârea nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, privind evoluția situației epidemiologice a infecției (COVID-19), se instituie următoarele măsuri:
02/03/2020 | Anunțuri

Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, în comun cu Agenția de Investiții, organizează, în perioada 19-21 noiembrie 2020, la Chișinău, evenimentul anual „Moldova Business Week 2020”.

Pe parcursul a 3 zile, Forumul tradițional va oferi o platformă unică de discuții pentru reprezentanții instituțiilor financiare, organizațiilor guvernamentale, misiunilor diplomatice, asociațiilor de afaceri și companiilor din sectoarele ale economiei, precum agroindustrie, inginerie, energetică, turism și comerț din Republica Moldova și alte țări.

Programul de afaceri al „Moldova Business Week 2020” va include prezentări de proiecte de investiții, întrevederi de afaceri, conferințe menite să stabilească contacte cu potențialii parteneri, etc.

Să vă înregistrați pentru participare, precum și să obțineți informații suplimentare cu referire la „Moldova Business Week 2020” puteți pe pagina oficială a evenimentului: https://www.mbw.md/ .

13/01/2020 | Anunțuri

Stimați concetățeni,

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, Vă aduce la cunoștință programul de audiență al Șefului Misiunii Diplomatice, dl Andrei Neguța cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți cu traiul temporar sau permanent în Federația Rusă.

Primirea va avea loc conform Calendarului audienței cetățenilor, la sediul Ambasadei:

Anul Luna Data Ora
2020 lanuarie 21 10:00-13:00
2020 Februarie 3
2020 Martie 2
2020 Aprilie 6
2020 Mai 4
2020 Iunie 1

Adresa: or. Moscova, str. Kuznetskii Most, 18.

Programarea la audiență se va efectua prin intermediul poștei electronice a Ambasadei: moscova@mfa.gov.md , sau la nr de tel.: 8 495 624 53 53, cu specificarea datelor...

18/09/2019 | Anunțuri

Stimați concetățeni,

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, Vă aduce la cunoștință programul de audiență al Șefului Misiunii Diplomatice, dl Andrei Neguța cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți cu traiul temporar sau permanent în Federația Rusă.

Primirea va avea loc conform Calendarului audienței cetățenilor, la sediul Ambasadei:

Anul Luna Data Ora
2019 Octombrie 7 10:00-13:00
2019 Noiembrie 4
2019 Decembrie 2
2019 Ianuarie 20
2019 Februarie 3
2019 Martie 2

Adresa: or. Moscova, str. Kuznetskii Most, 18.

Programarea la audiență se va efectua prin intermediul poștei electronice a Ambasadei: moscova@mfa.gov.md , sau la nr de tel.: 8 495 624 53 53, cu specificarea datelor...

16/09/2019 | Anunțuri

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință că, în cadrul ediţiei curente a expoziţiei internaţionale „WorldFood Moscow 2019” vor participa 17 companii din Republica Moldova, membri ai Asociației „Moldova Fruct”. Companiile moldovenești se vor expune sub brand -ul „Молдова: отличие во вкусе”.

Prezenţa producătorilor din mai multe țări confirmă rating -ul înalt al expoziţiei în cauză la nivel internaţional, aceasta fiind utilizată în calitate de platformă pentru extinderea exporturilor și formarea parteneriatelor comercial-economice pe piaţa rusă.

Asociația „Moldova Fruct” unește peste 180 de producători și exportatori din Republica Moldova. Membrii Asociației produc peste 40% din fructele proaspete exportate din Republica Moldova. Anul acesta, la standul Republicii Moldova, companiile participante vor expune o gamă largă de produse: mere, struguri, prune, gemuri în asortiment, castraveți marinați, asorti castraveți/roșii, castraveți conservați, tomate conservate, tomate marinate, mazăre conservată, porumb conservat, mazăre conservată, fasole conservate, pastă de tomate, tocană de dovlecei, sucuri, nectare; etc.

În acest context, Vă invităm să vizitați în perioada 24-27 septembrie 2019 expoziția menționată și, în special, standul Republicii Moldova (Centrul expozițional МВЦ „Крокус Экспо”, Pavilionul №3, Sala №13, Standul B311).

21/11/2018 | Anunțuri

Stimate Doamne, stimați Domni, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință că, în cadrul ediţiei curente a expoziţiei internaţionale „Mobilier, accesorii şi materiale pentru tapiţerie” participă compania autohtonă „Intermebex” S.R.L., care îşi desfăşoară activitatea din anul 1997, în prezent specializându-se pe producerea seturilor de bucătărie sub marca comercială „Wiza”. Prezenţa producătorilor străini de mobilă confirmă ratingul înalt al expoziţiei la nivel internaţional, aceasta fiind utilizată ca platformă pentru lansarea afacerii proprii pe piaţa rusească, precum şi determinarea tendinţelor acestui sector. La fel, la standuri este expusă o gamă largă de mobilier din diferite categorii de preţuri, pentru dormitoare, sufragerii, bucătării, odăi de zi, pentru copii, țesături pentru mobilier, materiale de decor și diverse articole de interior. În acest context, Vă invităm să vizitați în perioada 19-23 noiembrie 2018 expoziția menționată, și în special standul companiei moldoveneşti, care este situat în pavilionul Forum (FA082) , pe teritoriul „Expocentre” (Krasnopresnenskaya nab. 14).