Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

În atenția cetățenilor Republicii Moldova

Publicat:Thu, 30/11/2023 - 12:14

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR.png

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă informează cetățenii Republicii Moldova despre decizia autorităților finlandeze privind sistarea activității tuturor punctelor de trecere a frontierei terestre între Federația Rusă și Republica Finlanda.

Decizia respectivă a intrat în vigoare la data de 30 noiembrie 2023. Conform autorităților finlandeze, toate punctele de trecere a frontierei dintre Republica Finlanda și Federația Rusă vor fi închise până la 13 decembrie.

În perioada 24 noiembrie – 23 decembrie 2023 traversarea frontierei între cele două state va fi posibilă doar prin punctele de trecere a frontierei amplasate în aeroporturile internaționale și porturile maritime din Republica Finlanda.

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă recomandă cetățenilor să utilizeze rute alternative, în cazul călătoriilor în Republica Finlanda sau tranzitul teritoriului acestei țări.

În cazul unor situații de urgență, cetățenii pot contacta Secția Consulară a Ambasadei la nr. de telefon +7 929 964 9079 (linia fierbinte) sau prin e-mail consul.moscova@mfa.gov.md.