Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

În atenția cetățenilor Republicii Moldova care intenționează să călătorească în Republica Estonia sau să tranziteze teritoriul acestui stat

Publicat:Fri, 01/12/2023 - 10:54

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR.png

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință cetățenilor că, potrivit anunțului publicat pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe de la Tallinn, autoritățile estoniene, fără o preîntâmpinare prealabilă, ar putea închide temporar toate punctele de trecere ale frontierei terestre cu Federația Rusă, din cauza unei potențiale presiuni migratorii.

În acest context, cetățenii moldoveni care se află în Federația Rusă și intenționează să călătorească în Republica Estonă sau să tranziteze teritoriul acestui stat, sunt sfătuiți să evite deplasările prin punctele de trecere ale frontierei terestre dintre cele două țări întru evitarea riscului de a fi blocați, precum și să-și revadă obținea și traseul de călătorie terestră spre UE și Republica Moldova.

În cazul unor situații de urgență, cetățenii pot contacta Secția Consulară a Ambasadei la nr. de telefon +7 929 964 9079 (linia fierbinte) sau prin e-mail consul.moscova@mfa.gov.md.