Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR REPUBLICII MOLDOVA, CARE INTENȚIONEAZĂ SĂ PĂRĂSEASCĂ TERITORIUL FEDERAȚIEI RUSE

Publicat:Thu, 16/04/2020 - 10:42

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință despre posibilitatea de revenire la Chișinău în perioada 20 aprilie- 03 mai 2020, a solicitanților, cetățeni ai Republicii Moldova.

Autoritățile competente moldave au preconizat 3 curse a rutelor aeriene charter, astfel încât două rute se vor efectua în perioada 20-26 aprilie curent și o rută între 27 aprilie-03 mai 2020, toate trei de la Moscova la Chișinău.

Prețul biletului, aeroportul de plecare, la fel ca și data și ora exactă a plecărilor vor fi comunicate ulterior.

Astfel, pentru examinarea solicitărilor Dumneavoastră, sunteți rugați să competați Chestionarul obligatoriu pentru cetățenii MD, care doresc sa fie repatriați cu rute charter (plasat la 28 martie curent, pe pagina web și pagina de Facebook a misiunii). În cazul în care, acest Chestionar a fost deja completat și expediat în adresa Ambasadei, nu este necesar să-l expediați repetat.

Cetățenii care nu dețin pașaportul valabil al RM, se pot adresa la Ambasada pentru a obține în regim de urgență ”Titlul de călătorie”.

Rugăm insistent să nu contactați Ambasada pentru detalii ce țin de data/ora zborului, datele de contact ale companiei, informații ce țin de limita bagajului, etc. Toată această informație va fi în comunicatul de presă, care va urma și în ziua, când colaboratorii Ambasadei o să vă telefoneze personal.

Urmăriți cu atenție actualizările de pe pagina oficială web și pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

În cazurile de excepție, puteți telefona la nr.de telefon: +7 (495) 624-53-53, +7(495) 790-75-46 sau la adresa de e-mail: consul.moscova@mfa.gov.md