Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

În atenția cetățenilor Republicii Moldova, care intenționează să părăsească teritoriul Federației Ruse

Publicat:Tue, 28/04/2020 - 00:00

Ambasada reamintește faptul că, în legătură cu suspendarea transportului aerian și feroviar, precum și închiderea punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, misiunea diplomatică continua acțiunile necesare pentru repatrierea rapidă a conaționalilor, care au rămas pe teritoriul Rusei.

Astfel, cetățenii moldoveni, care se află într-o situaţie dificilă sunt solicitați să completeze Chestionarul atașat (dacă deja ați completat formularul, nu este necesar să-l mai completați încă o dată!)

Menţionăm că, în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020, a Comisiei pentru Situații Excepționale, prioritatea va fi acordată persoanelor din următoarele categorii: copii minori, studenți, persoane aflate la tratament medical, alte categorii de cetățeni aflați în dificultate.

Ambasada informează despre organizare, în perioada 4-17 mai curent, a două curse charter pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova.

Solicităm să urmăriți anunțurile plasate pe pagina oficială a Ambasadei: https://rusia.mfa.gov.md, precum și pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.