Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

În atenția cetățenilor Republicii Moldova, care intenționează să părăsească teritoriul Federației Ruse

Publicat:Wed, 13/05/2020 - 15:45

În legătură cu suspendarea comunicațiilor regulate aeriene, feroviare și auto, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă este preocupată în permanență de repatrierea cetățenilor moldoveni aflați în dificultate pe teritoriul Rusiei, prin intermediul curselor charter de avion pe itinerarul Moscova – Chișinău.

În ultima perioadă de timp, se constată situații, în care cetățenii moldoveni sunt chemați de către diverși agenți economici sau persoane fizice, să fie transportați cu autocarele din Rusia în Republica Moldova, neavând dreptul legal să presteze asemenea servicii în codițiile restricțiilor impuse de autoritățile din Republica Moldova și Federația Rusă. De asemenea, cetățenii respectivi achită nejustificat sume exorbitante de bani pentru revenirea în Moldova. În majoritatea cazurilor cetățenii rămân nemulțumiți sau blocați la punctele de trecere a frontierei ruso-ucrainene.

Astfel, Ambasada aduce la cunoștință că, organizarea curselor de transport rutier de pasageri este posibilă doar prin Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Prin urmare, persoanele care doresc să revină în Patrie, înainte de a se îmbarca în autobusele cu destinația Republica Moldova, sunt invitați să verifice la Ambasadă, dacă acestea au fost autorizate conform legislației în vigoare.