Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Întrevederea A. Neguța- S. Lebedev

Publicat:Mon, 29/06/2020 - 16:20

La 26 iunie curent, la Comitetul Executiv CSI, a avut loc întrevederea Ambasadorului Andrei Neguța cu Președintele Comitetului Executiv - Secretar executiv al Comunității Statelor Independente, Serghei Lebedev. 

În cadrul întâlnirii dl Neguța a înmînat dlui Lebedev mesajele de felicitare cu ocazia zilei de naștere din partea Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și cu ocazia aniversării de 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, parvenită din partea Prim-ministrului Republicii Moldova, IonChicu.

Ambasadorul Neguța l-a informat pe președintele Lebedev despre situația social-economică din Republica Moldova, activitatea organelor centrale ale țării în lupta cu infecția coronavirusului.

Diplomatul moldav a adus mulțumiri conducerii Comitetului Executiv pentru asigurarea activității Dnei Olga Cebotari în calitate de reprezentant al Guvernului Republicii Moldova în Comitetul Executiv CSI.

Părțile au examinat participarea Republicii Moldova la activitatea organelor Comunității considerînd-o productivă, activă.

Interlocuitorii au abordat și unele probleme tehnice, apărute în urma desfășurării reuniunilor de lucru, preponderent în format de videoconferințe.

La întrevedere au participat Olga Cebotari, reprezentant al Guvernului Republicii Moldova în Comitetul Executiv CSI și Oxana Greceanîi, ministru-consilier al Ambasadei pe probleme economice.