Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ședință Comisiei transportatorilor

Publicat:Tue, 20/08/2019 - 11:46

La data de 15 august 2019 în incinta Ministerului Transportului al Federației Ruse s-a desfășurat ședință Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional. Ordinea de zi a ședinței în cauză a cuprins diverse subiecte ale cooperării între state în domeniul vizat.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către dna Elena Cacicovschii, Șefa Direcției transport din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, iar cea rusă de către dl Alexei Dvoinîh, Director general al ФБУ „Росавтотранс”.

În cadrul ședinței, membrii Comisiei au remarcat creșterea comerțului bilateral între state și dinamică pozitivă a volumului transportărilor, cooperarea bilaterală în domeniu dispunînd de potențial pentru dezvoltare.

Urmare discuțiilor, membrii Comisiei au convenit efectuarea unui schimb suplimentar de autorizații pentru trimestrul III al anului 2019, după cum urmează: pentru partea moldavă contingentul existent a fost majorat cu 1250 de autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri și cu 100 de autorizații pentru transportul neregulat de pasageri. Totodată, pentru partea rusă contingentul existent a fost majorat cu 1000 de autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țările terțe. La finalul ședinței părțile au semnat procesul-verbal.

La reuniune, din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă au participat dl Andrei Neguța, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă și dl Eugeniu Chistol, Consilier în domeniul economic din cadrul Biroului comercial-economic al Ambasadei.