Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

„Ordinul de Onoare” conferit lui Grigorii Karasin

Publicat:Sat, 26/10/2019 - 11:24

La 25 octombrie 2019, în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, Preşedintele ţării Domnul Igor Dodon a înmânat înalta distincţie de stat “Ordinul de Onoare” lui Grigorii Karasin, prim–vicepreşedinte al Comitetului Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse pentru ştiinţă, educaţie şi cultură. În anii 2005 - 2019, Grigorii Karasin a activat în funcţia de Secretar de Stat-ministru adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, responsabil şi de relaţiile bilaterale cu ţările CSI, inclusiv cu Republica Moldova. Distincția a fost conferită „în semn de apreciere profundă pentru contribuția semnificativă la întărirea și extinderea relațiilor interstatale de prietenie și cooperare”.

În discursul său, Preşedintele Republicii Moldova a vorbit despre activitatea dlui Grigorii Karasin, evidențiind momentele importante dintre relaţiile ţărilor noastre.

La rândul său, Grigorii Karasin a adresat un mesaj de mulțumire pentru distincția acordată de Domnul Igor Dodon şi a făcut o relatare despre cele mai importante momente, care au marcat relaţiile bilaterale moldo-ruse din ultimii ani.

La ceremonia de decorare au participat angajaţii Ambasadei RM, reprezentanţi ai Diasporei moldoveneşti din oraşul şi regiunea Moscova, studenţi din Moldova care studiază la instituţiile din Moscova. La evenimentul enunţat au participat Leonid Sluţkii, Preşedintele Comitetului pentru relaţii externe al Dumei de Stat a FR, Andrei Rudenko, Viceministru al afacerilor externe al FR şi Mihail Krotov, Şeful Aparatului Comitetului Dumei de Stat pentru relaţii cu CSI.