Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Acreditarea Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova Andrei Neguța în Republica Kârgâză

Publicat:Wed, 09/10/2019 - 13:30

Astăzi, 09 octombrie 2019, Andrei Neguţa, Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a înmânat Președintelui Republicii Kârgâze Sooronbai Jeenbekov, scrisorile de acreditare, în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Kârgâză, cu reședința la Moscova.

În cadrul discuției Președintele Republicii Kârgâze a menționat faptul că acreditarea șefului misiunii diplomatice va da un impuls suplimentar relațiilor bilaterale și va asigura continuitatea la nivelul contactelor politice și diplomatice. Sooronbai Jeenbekov a apreciat relațiile sale cu omologul său moldovean Igor Dodon și a notat că este convins în buna cooperare dintre țările noastre în diverse domenii.

La rândul său, Andrei Neguţa a specificat că conducerea Republicii Moldova acordă o importanță deosebită relațiilor tradiționale de prietenie moldo-kârgâze, aceasta reiesă și din participarea dânsului la ceremonia de astăzi.

La finalul întrevederii, Șeful statului kârgâz i-a dorit Ambasadorului A. Neguţa mult succes în activitatea pe care o va desfășura în decursul mandatului său în Republica Kârgâză și l-a asigurat de întregul sprijin din partea autorităților ţării sale.

La Bișkek, șeful misiunii, însoțit de diplomata Cristina Bodrug, a avut întrevederi cu Azizbek Madmarov, viceministru de externe; Erkinbek Cioduev, ministrul agriculturii, copreședinte al părții kârgâze a Comisiei interguvernamentale mixte de colaborare economică; Ishak Pirmatov, președintele Comitetului Parlamentului pentru afaceri internaționale, apărare și securitate; Bakîtbek Bakciev, directorul Casei-muzeu de stat în numele lui Mihail Frunze.

Delegația moldovenească, de asemenea, a vizitat Casa-muzeu a scriitorului kârgâz Cinghiz Aitmatov, a depus flori la monumentul lui Mihail Frunze.