Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Acreditarea Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova Andrei NEGUȚA în Republica Kazahstan

Publicat:Tue, 03/09/2019 - 11:20

Astăzi, 03 septembrie 2019, Andrei Neguţa, Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă a înmânat Președintelui Republicii Kazahstan Kassym-Jomart Tokaev scrisorile de acreditare, în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Kazahstan, cu reşedinţa la Moscova.

În cadrul discuţiei Preşedintele Republicii Kazahstan a menţionat faptul că acreditarea șefului misiunii diplomatice va da un impuls suplimentar relațiilor bilaterale și va asigura continuitatea la nivelul contactelor politice și diplomatice. Kassym-Jomart Tokaev a apreciat relaţiile sale cu omologul său moldovean Igor Dodon şi a notat că este convins în buna cooperare dintre țările noastre în diverse domenii.

La rândul său, Andrei Neguţa a specificat că conducerea Republicii Moldova acordă o importanță deosebită relațiilor tradiționale de prietenie moldo-kazahe, aceasta reiese şi din participarea dânsului la ceremonia de astăzi.

La finalul întrevederii, Şeful statului kazah i-a dorit Ambasadorului A. Neguţa mult succes în activitatea pe care o va desfăşura în decursul mandatului său în Republica Kazahstan şi l-a asigurat de întregul sprijin din partea autorităţilor ţării sale.