Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Adunarea solemnă a întreprinzătorilor uniunii găgăuzilor

Publicat:Tue, 24/12/2019 - 12:29

Cu ocazia marcării a 25 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuz-Yeri, la 20 decembrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a fost gazda unui eveniment solemn organizat de către uniunea întreprinzătorilor găgăuzi. Adunarea a inclus și semnarea a două acorduri de cooperare între Uniunea antreprenorilor Găgăuzi din Rusia și Asociația antreprenorilor ruso-turci și, de asemenea, între Uniunea antreprenorilor Găgăuzi din Rusia și Asociația antreprenorilor chinezi din Rusia. Invitații au efectuat o retrospectivă a anului 2019, privind activitățile de bază ale uniunii, precum au discutat și planul de activitate pentru anul 2020.

Evenimentul cu tematica: “25 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuz-Yeri”, a fost moderat de către Președintele Organizației Comunității Regionale “Uniunea antreprenorilor găgăuzi” (РОО Союз гагаузких предпринимателей), Vladimir Valcan. Acesta a adus sincere mulțumiri misiunii diplomatice pentru suport și asistență, a felicitat și a prezentat publicul invitat, îndemnându-l spre discuție.

Masa rotunda a fost constituită din trei părți, acestea incluzând rapoarte și teze tematice. Oaspetele de onoare al reuniunii, dra Maria Sîrtmaci, specialist principal al serviciului relații cu diaspora al Direcției generale Relații externe UTA Găgăuzia, a dat citire mesajului de felicitare, semnat de către Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah.

Ministrul-Consilier Eduard Melnic a salutat oaspeții prezenți, i-a felicitat cu ajunul sărbătorii, dorindu-le mult succes în activitate. La solemnitate a participat și Secretarul III Cristina Bodrug.