Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE

Publicat:Fri, 13/03/2020 - 00:00

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE

CORONAVIRUS - ÎN ATENȚIA CETATENILOR REPUBLICII MOLDOVA

11 septembrie 2020

Federația Rusă

La data de 11 mai 2020, Președintele Federației Ruse, dl Vladimir Putin, prin Decretul nr. 316, „Сu privire la stabilirea procedurii de extindere a măsurilor pentru asigurarea bunăstării sanitare și epidemiologice a populației în subiectele federale ale Rusiei referitor la răspândirea  COVID-19 link, au fost instituite un șir de măsuri legale restrictive în scopul asigurării protecției sanitare și epidemiologice a populației.

Ambasada atrage atenția cetățenilor Republicii Moldova asupra faptului că transportul internațional aerian, terestru și feroviar, în corespundere cu deciziile autorităților Federației Ruse, rămân sistate, pe o perioadă nedeterminată de timp.

Concomitent, pe perioada stării de alertă, masca și mănușile de protecție trebuie purtate în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei. Persoanele trebuie să se afle minim la 2 metri distanță unul de altul, în incinta instituțiilor și a locurilor publice link.

Pe teritoriul Federației Ruse, parcurile, cafenelele, restaurantele, frizeriile, centrele comerciale, altele decât cele, care vând produse alimentare funcționează.

Republica Qazaqstan

La 11 mai 2020, starea de urgență în Republica Qazaqstan a luat sfârșit. În scurt timp în această țară se vor deschide unele parcuri, vor fi reluate călătoriile aeriene ale pasagerilor, în prezent activează 15 aeroporturi. Autoritățile statului respectiv mențin în continuare condiția respectării stricte a măsurilor de siguranță sanitară și epidemiologică. Purtarea măștilor este o obligativitate pentru cetățeni, transportul public în comun funcționează. Ieșirea în stradă este permisă în compania a cel mult 3 persoane. Transportul internațional de pasageri este sistat link și link.

Republica Tadjikistan

Pe teritoriul Republicii Tadjikistan nu a fost introdusă starea de urgență în legătură cu COVID-19. Cu toate acestea, autoritățile tadjice au instituit măsuri de protecție sanitară și epidemiologică a populației: cum a fi purtarea obligatorie a măștilor medicale de către toți cetățenii țării, sistarea activității piețelor cu excepția celor agro-alimentare, saloanelor de frumusețe, centrelor de dezvoltare a copiilor, cinematografelor, spălătoriilor auto, precum și desfășurarea manifestațiilor publice în masă pentru o perioadă nedeterminată de timp. Transportul internațional de pasageri este sistat link.

Republica Kârgâză

Începînd cu data de 25 mai 2020, autoritățile statului kârgâz au relaxat măsurile restrictive în ceea ce ține de răspîndirea COVID-19 permițînd conform unui regim special, activitatea unor centre de fitness și sport, centrelor comerciale, piețelor din marile orașe, unde ar putea exista pericol de aglomerații. În același timp, rămâne în vigoare, obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție cu respectarea distanței sociale 2 metri. Transportul internațional de pasageri este sistat link.

În cazul necesității tranzitării teritoriului Federației Ruse, în sensul revenirii în Republica Moldova, cetățenii moldoveni sânt rugați să apeleze la linia de urgență a Ambasadei +7 (929) 964-90-79, pentru beneficierea de asistență.