Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ambasadele Republicii Moldova și Kazahstanului vor aprofunda cooperarea consulară

Publicat:Wed, 29/09/2021 - 17:52

29 septembrie 2021, Moscova - În contextul noului mandat, Consilierul Ambasadei cu afaceri consulare, Gheorghe Cucoș, a avut o întrevedere cu Nurlan Kasîmkulov, Consilier cu afaceri consulare al Ambasadei Republicii Kazahstan la Moscova.

Diplomații au efectuat un schimb de opinii pe marginea evoluțiilor actuale în raporturile consulare bilaterale, precum și asigurarea  protecției consulare a cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Republicii Kazahstan, în special în perioada actuală, când circulația cetățenilor este limitată și restricționată din cauza crizei pandemice la nivel global.

A fost atrasă atenția asupra realizării procedurilor consulare privind informarea operativă în cazurile cetățenilor aflați în dificultate și sprijinirea acestora de către instituțiile statului.

Diplomații au convenit asupra necesității consolidării cooperării consulare, în vederea asigurării depline a protecției conaționalilor în procesul de repatriere, precum și schimbului de informații despre fluxul și circuitul cetățenilor moldoveni pe teritoriul țării date.