Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ambasador

Vladimir GOLOVATIUC

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă

Curriculum Vitae

 

Stimați conaționali,

Dragi vizitatori,

Bine ați venit pe pagina oficială web a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, nr. 1892-VIII, 16 decembrie 2020 am fost numit în funcția de Ambasador al Republicii Moldova la Moscova.

Este de o mare onoare să-mi reprezint țara și interesele ei în Federația Rusă.

Anii de la stabilirea relațiilor cu Federația Rusă, au demonstrat de fiecare dată că Rusia este un prieten și un partener fidel al Republicii Moldova.

Înțelegerile și acordurile  semnate, ca urmare a reuniunilor bilaterale, au dat un impuls și au deschis oportunități largi de cooperare între țările noastre. Obiectivul comun pe parcursul anilor rămâne neschimbat – promovarea dialogului politic, activizarea schimburilor comercial-economice, consolidarea legăturilor cultural-umanitare între Republica Moldova și Federația Rusă.

Chiar dacă relațiile bilaterale au fost, uneori, umbrite de abordări diferite a problemelor existente dintre țările noastre, dialogul deschis, transparent și constructiv a permis identificarea unor soluții menite să contribuie la depășirea tuturor divergențelor.

Ambasada va depune, și în continuare, eforturi pentru a dezvolta un dialog eficient cu autoritățile de profil  ruse inclusiv, în vederea protejării și apărării drepturilor fiecărui cetățean moldovean aflat cu traiul permanent sau temporar pe teritoriul statului rus.

Pagina web a misiunii diplomatice vă oferă posibilitatea să urmăriți activitatea Ambasadei, să găsiți informații utile despre cooperarea bilaterală moldo-rusă, schimburile comercial-economice și asistența consulară.

Vă îndemn să contribuim împreună la promovarea frumoaselor tradiții și obiceiurilor moldovenești, astfel prezentând cu mândrie țara noastră pe teritoriul Federației Ruse.

Cu deosebit respect,

Vladimir GOLOVATIUC

Ambasador

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda