Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Kazahstan, cu sediul la Moscova, Lilian Darii a avut o întrevedere cu Viceministrul afacerilor externe al Republicii Kazahstan, Kanat Tumysh.

Publicat:Thu, 30/03/2023 - 16:08

30 martie 2023, Almaty – Ambasadorul Lilian Darii, aflat într-o vizită de lucru în Republica Kazahstan, a avut o întrevedere cu Viceministrul afacerilor externe al Republicii Kazahstan, Kanat Tumysh. La întrevedere au participat Bakytzhan Bulegenov, Șef al Reprezentanței Ministerului afacerilor externe al Republicii Kazahstan în or. Almaty și Ion Răuleț, Consilierul Ambasadei pe problemele comercial-economice.

În cadrul întrevederii interlocutorii au abordat subiecte de pe agenda regională și internațională. Totodată, oficialii au remarcat și posibilitatea impulsionării cooperării economice între Republica Moldova și Republica Kazahstan în mai multe domenii de interes comun. O parte importantă a discuției a fost dedicată aspectelor de colaborare în sectorul energeticii, transportului și logisticii, precum și privind promovarea cooperării în cadrul proiectelor de infrastructură.

În același context, părțile au salutat creșterea schimburilor comerciale dintre state în anul 2022 și au pledat pentru menținerea dinamicii cooperării bilaterale multidimensionale.

Notă. Fotografiile au fost preluate de pe pagina oficială a Reprezentanței Ministerului afacerilor externe al Republicii Kazahstan în or. Almaty.