Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Tadjikistan, Lilian Darii a avut întrevederi cu Președintele comitetului de stat pentru investiții și gestionarea proprietății de stat din Republica Tadjikistan, Saadi Kodirzoda ...

Publicat:Fri, 10/03/2023 - 14:42

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Tadjikistan, Lilian Darii a avut  întrevederi cu Președintele comitetului de stat pentru investiții și gestionarea proprietății de stat din Republica Tadjikistan, Saadi Kodirzoda și Președintele Camerei de comerț și industrie a Republicii Tadjikistan, Jamshed  Jurakhon Jumakhonzoda.
 

10 martie 2023, Dușanbe – În cadrul vizitei Ambasadorului Lilian Darii în Republica Tadjikistan a avut loc întrevederea cu Saadi Kodirzoda, Președintele comitetului de stat pentru investiții și gestionarea proprietății de stat, instituția responsabilă de partea tadjică a Comisiei interguvernamentale moldo-tadjice pentru colaborare economică, comercială și tehnico-științifică.

În cadrul evenimentului, oficialii au abordat subiecte ce țin de oportunitățile de impulsionare a cooperării comercial economice dintre statele noastre. La fel, dl Kodirzoda, a confirmat disponibilitatea părții tadjice de a găzdui reuniunea Comisiei interguvernamentale pentru colaborare economică, comercială și tehnico-științifică, care urmează să aibă loc la începutul lunii aprilie, la Dușanbe. În acest sens, sunt întreprinse toate acțiunile necesare pentru ca aceasta să fie una de succes și să aducă rezultate concrete, a menționat acesta.

În aceiași zi, a avut loc și întrevederea Ambasadorului Lilian Darii cu Jamshed  Jurakhon Jumakhonzoda,  Președintele Camerei de comerț și industrie a Republicii Tadjikistan.

În contextul întrevederii, părțile, și-au exprimat convingerea că Republica Moldova și Republica Tadjikistan pot găsi nișele necesare pentru creșterea cooperării comercial-economice între întreprinzătorii din ambele state, un rol crucial, în acest sens având-o, disponibilitatea informației relevante despre, proiectele investiționale, prevederile legale și facilitățile fiscale. În acest context, dl Jumakhonzoda, a subliniat disponibilitatea de a contribui la organizarea unui business forum pentru oamenii de afaceri din Republica Moldova și de a identifica potențialii parteneri de afaceri în Republica Tadjikistan.