Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ambasadorul Republicii Moldova Andrei Neguța a efectuat o vizită de lucru în regiunea Kursk

Publicat:Fri, 18/01/2019 - 17:43

La data de 17 ianuarie 2019, Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța a efectuat o vizită de lucru la Kursk. Agenda vizitei a inclus întrevederi cu Guvernatorul a.i. al regiunii Kursk, dl Roman Starovoit, membrii Federației organizațiilor sindicale din regiune şi conducătorii întreprinderilor din regiune, precum și reprezentanții comunității moldovenești din reg. Kursk.

În cadrul dialogului cu Guvernatorul a.i. al reg. Kursk, dl Roman Starovoit, au fost discutate eventualele posibilități de consolidare ale relațiilor bilaterale dintre RM și regiunea Kursk. Blocul comercial-economic și cultural-umanitar au constituit principalele subiecte ale discuțiilor.

Pe durata întrevederii cu membrii Federației organizațiilor sindicale din regiunea Kursk şi conducători întreprinderilor din regiunea respectivă, s-a discutat despre posibilitățile de consolidare a dialogului cu organizații similare din Republica Moldova, precum și a fost prezentat potențialul economic și turistic al Moldovei.

În cadrul întrevederii cu comunitatea moldovenească din reg. Kursk, Ambasadorul Andrei Neguța a răspuns la diverse întrebări legate de situația social-economică din Republica Moldova, relaţia comercială dintre Republica Moldova şi reg. Kursk, precum şi modul de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova din anul 2019.