Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ceremonia de decorare a lui Petru Pascari, ex-președinte al Sovietului de Miniștri din RSS Moldovenească, cu „Ordinul Republicii”

Publicat:Tue, 15/10/2019 - 16:32

La 11 octombrie 2019, în incinta Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova, Ambasadorul Andrei Neguţa a înmânat ex-președintelui Sovietului de Miniștri din RSS Moldovenească Petru Pascari „Ordinul Republicii”, distincție care i-a fost conferită de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru muncă îndelungată și prodigioasă, contribuție la dezvoltarea Republicii Moldova, consolidarea și extinderea unor relații interstatale de prietenie și colaborare”.

În discursul său, Ambasadorul Andrei Neguta a vorbit despre activitatea dlui Petru Pascari pentru Republica Moldova, evidențiind mai multe momente importante din viața lui.

La rândul său, Petru Pascari a adresat un mesaj de mulțumire Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon și celor prezenți pentru distincția acordată și a făcut o relatare despre cele mai importante momente, care au marcat activitatea sa.

Mesaje de felicitare au mai fost adresate de către Nicolai Zaicenko, Igor Ticuș, Alexandru Gudima și Natalia Bodiul, care l-au felicitat pe dl Petru Pascari și au vorbit despre activitatea lui în folosul Moldovei.

La ceremonia de decorare, au participat familia şi prieteni apropiați ai dlui Petru Pascari, reprezentanţi ai comunităţii moldoveneşti din oraşul şi regiunea Moscova și colectivul Ambasadei.

Dl Petru Pascari este om politic, care a jucat un rol important în dezvoltarea statului moldovenesc. În perioada dintre 24 aprilie 1970 - 1 septembrie 1976, dl Petru Pascari a îndeplinit funcția de președinte al Sovietului de Miniștri din RSS Moldovenească, concomitant fiind şi în funcţia de Ministru al Afacerilor Externe al RSS Moldovenească. Dl Petru Pascali de asemenea a fost primul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.