Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova:
+7 929 964 9079
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

CORONAVIRUS - ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR REPUBLICII MOLDOVA

La data de 5 martie 2020, primarul Moscovei a publicat Decretul №12-UM „Cu privire la introducerea stării de  alertă ridicată”, prin care s-au introdus reguli mai stricte de raportare a cazurilor și de carantină, menite să limiteze răspândirea COVID-19 (link https://www.mos.ru/authority/documents/doc/43503220/ și https://rg.ru/2020/03/05/moscow-ukaz12-reg-dok.html). Autoritățile de la Moscova au decis instituirea unei perioade de 14 zile obligatorii de carantină / izolare la domiciliu pentru cei care au călătorit recent într-o țară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului. În condiţiile unei înrăutăţiri a stării de sănătate se recomandă apelarea "liniei de urgenţă" +7(495)870-45-09 pentru astfel de situaţii, solicitând asistenţă medicală la domiciliu, instituită de autoritățile Primăriei or. Moscova.

Atenţie la termenul de aflare pe teritoriul Federației Ruse!!!

Pentru încălcarea legislației Federației Ruse în domeniul protejării populației și a teritoriilor împotriva situațiilor de urgență, legea rusă prevede măsuri administrative, disciplinare sau penale. De menționat că potrivit legii ruse,  intrarea în Federația Rusă a unui cetățean străin sau apatrid nu este permisă dacă a fost tras la răspundere administrativă de două sau mai multe ori pe parcursul unui an.

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova la Moscova: +7 929 964 9079