Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Activitatea Diasporei

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova:
+7 929 964 9079
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Delegaţia Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a efectuat o vizită de lucru în Regiunea Autonomă Hantî-Mansiisk

În perioada 05-08 septembrie 2019, delegația Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, condusă de către Ministrul-consilier al Ambasadei Eduard Melnic și însoțită de către deputatul în Parlamentului Republicii Moldova Gheorghe Para, a efectuat o vizită de lucru în localitățile Surgut și Nefteyugansk, cu scopul de a consolida legăturile cu comunitatea moldovenească din Federația Rusă, promova imaginea și cultura Republicii Moldova, precum și consolida relațiile interregionale dintre Republica Moldova și Regiunea Autonomă Hantî-Mansiisk.

Delegația moldovenească s-a întrevăzut cu administrația orașelor Surgut și Nefteyugansk, a participat la masa rotundă cu liderii comunității moldovenești din diverse localități ai Federației Ruse, care s-au adunat la Nefteyugansk în vederea susținerii eforturilor Centrului cultural moldovenesc “Casa Noastră”, pe durata desfășurării festivalurilor „Revenirea la Rădăcini” și “Prietenia Popoarelor”. Ambele evenimente s-au desfășurat sub egida Primăriei or. Nefteyugansk și a Administrației Regiunii Autonome Hantî-Mansiisk, şi au fost vizitate de locuitori și oaspeții localității Nefteyugansk. Pe durata desfășurării festivalului „Revenirea la tradițiile străbune”, publicul a făcut cunoștință cu tradițiile unei nunți moldovenești, iar la festivalul “Prietenia Popoarelor” s-au cântat diverse piese tradiționale moldovenești, majoritatea acestora fiind interpretați originari din Republica Moldova, stabiliți cu traiul în Federația Rusă.

Totodată, în cadrul programului”Ambasada vine mai aproape de tine”, șeful secției consulare a prestat asistența informativă în materie consulară și a vizitat Centrul de plasament temporar al străinilor din or. Surgut.