Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Diaspora moldovenească din orașul Tula a participat la sărbătoarea naționalităților și confesiunilor religioase din regiune

Publicat:Mon, 04/10/2021 - 17:45

4 octombrie 2021, Tula - În orașul rusesc Tula a avut loc festivalul „Национальный квартал”, sărbătoarea naționalităților și confesiunilor religioase din regiunea Tula, la care au luat parte și resprezentanții diasporei moldovenești, cu susținerea și participarea diplomaților Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

La pavilioanele lor, reprezentanții culturilor și confesiunilor religioase participante au prezentat bucate tradiționale, meșteșuguri dar și veșminte naționale specifice culturilor reprezentate. Diaspora moldovenească a delectat publicul cu veșmintele tradiționale, vinul, bucatele dar și cu melodiile populare care au răsunat de pe scena evenimentului.

În adresarea sa, Sergiu Goncerenco, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei, a mulțumit conducerii regiunii pentru organizarea acestui eveniment, menționând importanța acestora pentru conștiința națională a fiecărui grup participant dar și pentru îmbogățirea culturală reciprocă, menționând desfășurarea evenimentelor similare și în țara noastră.