Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Felicitări cu Ziua lucrătorului Medical

Publicat:Sun, 21/06/2020 - 12:42

Cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, Ambasadorul Republicii Moldova în Federația dl Andrei Neguța și colectivul Ambasadei aduce sincere felicitări tuturor medicilor și colaboratorilor sistemului medical atât din Republica Moldova, cât și din Federația Rusă.

Profesia pe care o practicați este pe bună dreptate considerată una dintre cele mai nobile, dar şi una de o responsabilitate inegalabilă. În mâinile Dumneavoastră, se află tot ce e mai scump în lume – sănătatea și viața omenească.

În perioada deloc ușoară a pandemiei Covid-19, ați demonstrat încă odată, faptul că sunteți eroii societății, adevărați ”Îngeri în halate albe”, care stați în prima linie, salvând mii de vieți, știind să reîntoarceți zâmbetul pe față și speranța în ziua de mâine, fiecărui pacient.

Onorându-Vă funcțiile de serviciu la cel mai înalt nivel de măiestrie profesională, Dumneavoastră, stimați Doctori, Vă bucurați de stima și recunoștința cetățenilor Republicii Moldova și a Federației Ruse.

Medicilor din Rusia le suntem recunoscători pentru faptul că consultă, lecuiesc și acordă toată asistența medicală, inclusiv și cetățenilor moldoveni, care locuiesc pe teritoriul statului rus sau sosesc aici pentru tratament.

Vă mulțumim pentru profesionalism și dedicație în munca pe care o desfășurați, pentru grijă față de fiecare pacient în parte și devotamentul nemărginit profesiei de Medic.

Stimați Doctori, Vă dorim să fiţi mereu plini de energie, cutezanță și răbdare, să Vă bucurați de respectul colegilor, de gratitudinea pacienților și de liniștea din familiile Dumneavoastră.