Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Forumul moldo-rus pentru cooperare economică, desfășurat la Chișinău și Moscova

Publicat:Fri, 09/10/2020 - 19:19

La 01 octombrie 2020, în regim de conferință, s-a desfășurat Forumul moldo-rus pentru cooperare economică, unde au fost puse în discuție starea actuală și perspectivele de cooperare bilaterală, crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea comerțului.

Participanții forumului au fost salutați de Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, Prim-ministrul Republicii Moldova Ion Chicu, Șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse Dmitrii Kozak, precum și de conducătorii ministerelor și departamentelor de resort din ambele părți.

În cadrul evenimentului au fost prezentate oportunități de investiții orientate spre sporirea capacității de export, beneficii de activitate în zone economice și parcuri industriale, de atragere a tehnologiilor.

La forum au participat oficiali din cele două state, reprezentanți ai administrațiilor regionale, asociații, uniuni de afaceri, oameni de afaceri interesați de cooperarea dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

La eveniment au participat dl Andrei Neguța, Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, dna Oxana Greceanîi, Ministru-consilier și dl Eugeniu Chistol, Consilier pe probleme economice al Ambasadei.

#GrowinMoldova #InvestMoldova #ForumMDRU #ForumMDRU2020 #EconomicDiplomacy #AmbasadaMoldoveuinRusia #beourguest #travelMoldova #beourguestinMoldova #Moldova #MEI