Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Participarea Ambasadorului Vladimir Golovatiuc la Ședința Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) or. Kazan, Federația Rusă.

Publicat:Fri, 30/04/2021 - 13:43

În perioada 29-30 aprilie curent, în or. Kazan, Federația Rusă a avut loc ședința Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE).

Evenimentul economic a reunit șefii de Guverne ai statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), precum și Șefii de guverne a statelor observatoare ale EAEU-Republica Moldova, Republica Uzbekistan și Republica Cuba.

Prim- ministru interimar al Republicii Moldova Aureliu Ciocoi, la reuniune, participă în regim de videoconferință.

La summit, de asemenea a fost prezentă și delegația Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, în componența Ambasadorului Vladimir Golovatiuc și a Ministrului-Consilier Oxana Greceanîi.

Problema unificării măsurilor de reglementare a exportului anumitor tipuri de mărfuri sensibile, măsurile pentru protejarea pieței produselor agricole EAEU de virusurile vegetale periculoase, extinderea termenilor de aplicare a certificatului de producție de serie pentru mărfurile produse în Kazahstan și destinate deplasării în alte țări EAEU, au fost printre cele mai importante subiecte discutate pe ordinea ședinței extinse a Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE).

De asemenea, de către șefii de Guverne a fost discutată și planificată aprobarea principalelor direcții de cooperare industrială în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice până la 2025.

De notat faptul că, Moldova are statut de observator la Comisia Economică Eurasiatică.