Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Participarea delegației moldovenești la cea de-a 84-a ședință a Consiliului Economic al CSI

Publicat:Mon, 09/12/2019 - 13:36

La 06 decembrie 2019, în Moscova, a avut loc cea de-a 84-a ședință a Consiliului Economic al Comunității Statelor Independente, la care au participat reprezentanții ai 10 țări-membre ale CSI.

La ședința Consiliului Economic al CSI, conform Dispoziției Guvernului Republicii Moldova, au participat: Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana DRĂGĂLIN; Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei NEGUȚA; Ministrul-consilier, Oxana GRECEANÎI; Consilierul, Eugeniu CHISTOL și Secretarul II Daniela DUMITRAŞ.

Pe agenda reuniunii au figurat mai multe subiecte de interes comun, care au inclus cooperarea în domeniul economic, sectorul inovațiilor, pronosticul producerii și consumului de resurse energetice a statelor-membre CSI, ş.a.

În cadrul vizitei sale la Moscova, Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana DRĂGĂLIN, a mai vizitat Pavilionului nr.10 a Republicii Moldova, amplasat pe teritoriul Centrului expozițional „ВДНХ”, unde au fost discutate perspectivele deschiderii oficiale a proiectului în cauză.

Notă. Consiliul Economic al CSI este principalul organ executiv care asigură punerea în aplicare a acordurilor adoptate în cadrul CSI, a deciziilor Consiliului șefilor de state și ale șefilor de Guvern ai Comunității, constituirea și funcționarea zonei de liber schimb și alte aspecte ale cooperării economice în spațiul CSI.