Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Participarea la evenimentele din orașul Dmitrovsk, regiunea Oriol

Publicat:Tue, 13/08/2019 - 16:15

Pe 12 august a acestui an, în orașul Dmitrovsk, regiunea Oriol, Federația Rusă, a avut loc un eveniment solemn dedicat aniversării fondării orașului și eliberării sale de invadatorii nazişti. La sărbătoare au participat conducători ai regiunii, raionului și orașului, care poartă numele domnitorului moldovean Dmitrie Cantemir.

La sărbătoare a luat parte consilierul Ambasadei, Petru Roşa. În timpul vizitei, el a avut discuții cu președintele Dumei regiunii Oriol, Leonid Muzalevskii, șeful raionului Dmitrovsk, Serghei Kozin și şeful orașului Dmitrovsk, Mihail Sumakov, în cadrul cărora au fost prezentate oportunitățile de investiții ale companiilor moldovenești și a invitat oficialii din regiune și raion să participe la lucrările Forumului economic moldo-rus, care se va desfășura în perioada din 20-21 septembrie curent în or. Chişinău.

Consilierul misiunii diplomatice a justificat încă o dată propunerea Ambasadei în legătură cu înfrățirea orașului și a raionului Dmitrovsk din regiunea Oriol cu orașul și raionul Cantemir din Moldova.

Diplomatul Roşa a luat parte la depunerea de flori la monumentul soldaților căzuți și la monumentul fondatorului orașului, domnitorului moldovean Dmitrie Cantemir.