Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Participarea Președintelui Igor Dodon la Forul Economic Internațional de la Sankt-Peterburg

Publicat:Mon, 10/06/2019 - 09:30

În perioada 5-6 iunie curent, Președintele Republicii Moldova Igor Dodon s-a aflat în orașul Sankt-Peterburg pentru a participa la cel de-al XXIII For Economic Internațional.

În cadrul vizitei de lucru șeful statului a avut întrevederi cu Dmitrii Kobițkii, Secretar General - Șeful Secretariatului Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI; Alexei Miller, Președintele comitetului de conducere al S.A. ”Gazprom”; Gherman Gref, Președintele comitetului de conducere a S.A.”Sberbank”; Dmitrii Kozak, Vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse, Reprezentant Special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova; Igor Ceaika, membrul Consiliului economic moldo-rus, membrul organizației obștești economice ”Delovaia Rossiia”.

Împreună cu D.Kozak, Președintele Moldovei a participat și a avut o alocuțiune la ședința Consiliului economic moldo-rus, la care au participat circa 40 de oameni de afaceri din Rusia și Moldova.

Șeful statului moldav a participat de asemenea la sesiunea de deschidere a Forului Economic Internațional, a expus poziția Republicii Moldova, a răspuns la întrebările moderatorului despre situația economică din țară, interacțiunea acesteia cu țările din regiune.

În marja Forului Economic, Președintele Dodon a purtat discuții cu Antonio Guterres, Secretar General al ONU și Alexandr Beglov, Guvernatorului orașului Sankt-Peterburg.

În perioada vizitei Președintele țării a fost însoțit de Ambasadorul Andrei Neguța.