Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Potențialul investițional și comercial economic al Republicii Moldova prezentat în cadrul evenimentului cu caracter economic din Sankt Petersburg

Publicat:Wed, 02/06/2021 - 18:41

La 31 mai 2021, diplomații Biroului comercial-economic al Ambasadei, reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului, APEF „Moldova Fruct” și ZEL „Ungheni-Business”, Comitetului relații externe și Camerei de Comerț și Industrie din Sankt Petersburg, precum și potențialii parteneri comerciali și investitori din Sankt Petersburg, s-au întrunit în format hibrid, în cadrul mesei rotunde „Perspectivele cooperării investiționale și comercial-economice între Republica Moldova și Sankt Petersburg”.

În cadrul evenimentului, dl Eugeniu Chistol, Consilier pe probleme economice al Ambasadei, a efectuat o prezentare amplă a oportunităților investiționale și comercial-economice ale Republicii Moldova, în vederea promovării republicii în calitate de țară competitivă pentru plasarea investițiilor și dezvoltarea afacerilor în diferite sectoare (industrie, IT, agricultură, etc.), precum și în calitate de partener de încredere în domeniul schimburilor comerciale. Diplomatul a relatat perspectivele și modalitățile de cooperare a Republicii Moldova cu Sankt Petersburg care pot contribui la promovarea produselor moldovenești din sectoarele economice cu potențial înalt de export și atragerea investițiilor în circuitul economic.

Consecutiv, pe marja evenimentului, dna Parascovia Ignat - Șef Direcție marketing și dezvoltarea piețelor din cadrul Oficiului Național al Viei și Vinului, dl Adrian Cojocaru - Director marketing din cadrul APEF „Moldova Fruct” și dna Natalia Iepuraș - Administrator Principal al ZEL „Ungheni-Business”, au prezentat sectoarele promițătoare de cooperare – vinicol, agroalimentar și industrial.

Cu prezentări tematice, la fel au evoluat reprezentanții Comitetului privind politica industrială, inovații și comerț, precum și ZES din Sankt Petersburg.

Masa rotundă în cauză a servit drept platformă eficientă de atragere a investițiilor și promovare a exporturilor. Evenimentul economic în cauză a prezentat interes sporit pentru mediul de afaceri din Sankt Petersburg. Între participanții din Republica Moldova și Sankt Petersburg au avut loc discuții constructive privind noile oportunități de dezvoltare a cooperării investiționale și comercial-economice bilaterale reciproc avantajoase în sectoarele de interes comun.

Desfășurarea masei rotunde a fost posibilă grație eforturilor conjugate ale Biroului comercial-economic al Ambasadei, Oficiului Național al Viei și Vinului, APEF „Moldova Fruct”, ZEL „Ungheni-Business”, Comitetului relații externe și Camerei de Comerț și Industrie din Sankt Petersburg.