Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Potențialul turistic al Republicii Moldova prezentat în cadrul evenimentului „Dezvoltarea cooperării între Republica Moldova și Regiunea Nijnii Novgorod în domeniul turismului”

Publicat:Wed, 19/05/2021 - 11:05

La 11 mai 2021, în format hibrid, a avut loc masa rotundă „Dezvoltarea cooperării între Republica Moldova și Regiunea Nijnii Novgorod în domeniul turismului”. Evenimentul s-a focusat pe identificarea soluțiilor de intensificare a cooperării în domeniul turismului între Republica Moldova și Regiunea Nijnii Novgorod, Federația Rusă. Concomitent, evenimentul a contribuit la promovarea imaginii Republicii Moldova drept destinație turistică atractivă.

În cadrul evenimentului, dl Eugeniu Chistol, Consilier pe probleme economice al Ambasadei, în format online, a prezentat comprehensiv potențialul turistic al Republicii Moldova. Prezentarea a cuprins mai multe aspecte importante, precum: date geografice; motivele principale de a vizita Republica Moldova în scopuri turistice; oferta turistică actualizată în contextul pandemiei COVID-19 și turismul de nișă al țării (enoturism, turism gastronomic, turism ecologic, rural, religios, istorico-cultural, turism al evenimentelor, etc.); itinerariile turistice („Drumul Vinului”, „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”); perspectivele de cooperare.

Diplomatul totodată a relatat despre programul de promovare de țară, dedicat redefinirii poziționării Republicii Moldova pe harta turistică globală, cu sloganul „Moldova: A place to find yourself”, invitând participanții evenimentului să redescopere Moldova autentică, cu destinații turistice post-pandemice unice, cu adevărat deosebite și promițătoare.

Consecutiv, dl. Sergiu Manea, Președintele Asociației Patronatului din Industria Turismului din Republica Moldova”, dna Svetlana Cazac, Președintele Asociației Naționale a Turismului de Afaceri și Industrial „Pro Turism Moldova”, dl Cristian Gafin, Export-manager al companiei „Castel Mimi” și dl Stas Balaur, cofondator al companiei „Teleportravel” au prezentat, în format online, compartimentele turistice promițătoare (enoturism și platforme turistice), precum și viziunile proprii de cooperare cu regiunea. Cu prezentări tematice, la fel au evoluat dna Tatiana Smail, Președinte al Comitetului pentru Turism și Industria Ospitalității pe lângă Camera de Comerț și Industrie Regiunii Nijnii Novgorod, precum și reprezentanții companiilor regionale din industria turismului („Ариадна Групп”, „Мартиника”, „Никитин”, „Три медведя”).

Programul evenimentului totodată a inclus sesiunea B2B și schimb de contacte. La fel, pe platforma evenimentului din partea Comitetului pentru Turism și Industria Ospitalității pe lângă Camera de Comerț și Industrie Regiunii Nijnii Novgorod a avut loc semnarea a două Memorandumuri de cooperare cu Asociația Patronatului din Industria Turismului din Republica Moldova” și Asociația Națională a Turismului de Afaceri și Industrial „Pro Turism Moldova.

Evenimentul a fost realizat cu succes datorită eforturilor conjugate ale Biroiului comercial-economic al Ambasadei, Asociației Patronatului din Industria Turismului din Republica Moldova”, Asociației Naționale a Turismului de Afaceri și Industrial „Pro Turism Moldova” și Camerei de Comerț și Industrie a Regiunii Nijnii Novgorod.