Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Potențialului investițional al Republicii Moldova în domeniul construcțiilor prezentat la ședința comună a Clubului conducătorilor Birourilor comercial-economice din cadrul Misiunilor diplomatice acreditate la Moscova și Consiliului conducătorilor repreze

Publicat:Thu, 27/05/2021 - 17:56

La 25 mai 2021 a avut loc ședință comună a Clubului conducătorilor Birourilor comercial-economice din cadrul Misiunilor diplomatice acreditate la Moscova și Consiliului conducătorilor reprezentanțelor regiunilor pe lîngă Președintele și Guvernul Federației Ruse, cu genericul „Construcții: cooperare internațională, investiții, inovații, export”.

În cadrul evenimentul, dl Eugeniu Chistol, Consilier pe probleme economice al Ambasadei, a prezentat potențialul investițional al Republicii Moldova în domeniul construcțiilor. Printre participanții ședinței s-au numărat: Ambasadori Extraordinari și Plenipotențiari, Diplomați din mai multe Ambasade și Reprezentanțe comerciale acreditate la Moscova, Conducători ai reprezentanțelor regiunilor pe lîngă Președintele și Guvernul Federației Ruse, Reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Prezentarea Diplomatului a impulsionat un interes sporit din partea participanților la eveniment, în context fiind abordate căile de intensificare a cooperării investiționale în domeniul vizat.

Suplimentar, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului din Moldova, evenimentul a cuprins expoziția cu degustare a vinurilor moldovenești de calitate expuse de către companiile autohtone (ÎM „Chateau Vartely” SRL, SRL „Castel Mimi”, „Gitana Winery” SRL „Tartcomvin” SRL, SC „Invinprom” SRL). Participanții la eveniment au adus aprecieri foarte înalte calității vinurilor moldovenești exprimînd interesul de a coopera.