Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova:
+7 929 964 9079
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Relaţii comercial-economice

Relațiile comerciale dintre Republica Moldova şi Republica Kazahstan în anul 2018
(conform datelor Biroului Național de Statistică al RM*)

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Kazahstan în anul 2018 a înregistrat suma de 22,1 milioane USD și o pondere de 0,3% în comerțul total al Republicii. Comparativ cu anul 2017, volumul comerțului bilateral s-a majorat cu 17,8% sau cu 3,3 milioane USD.

Exportul de mărfuri realizat în perioada dată a înregistrat suma de 16,1 milioane USD şi a înregistrat o scădere cu 5,4% sau 922,6 mii USD în raport cu anul anterior. Republica Kazahstan deține o pondere de 0,6% în exportul total al Republicii Moldova.

Importul de mărfuri efectuat în anul 2018 în Republica Moldova din Republica Kazahstan a însumat 6,0 milioane USD, majorându-se de 3,5 ori sau cu 4,3 milioane USD față de anul precedent. Republica Kazahstan deține o pondere de 0,1% în importul total al țării.

Soldul balanței comerciale înregistrat în anul 2018 a fost în favoarea Republicii Moldova şi a constituit 10,1 milioane USD.

*Notă: Informația nu include operațiunile de export-import a întreprinderilor și organizațiilor din partea stângă a Nistrului și mun. Bender.