Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Repatrierea cetățenilor moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse

Publicat:Sat, 11/04/2020 - 10:28

La 11 aprilie curent, 180 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din Fedrația Rusă în Republica Moldova, cu zborul charter Moscova - Chișinău, autorizat de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Repatrierea conaționalilor în Patrie a fost posibiliă cu suportul nemijlocit al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și companiei aeriene FlyOne.

Misiunea diplomatică menționează faptul că, lista pasagerilor a fost întocmită în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, prioritate fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Amintim, că în perioada 21 martie - 11 aprilie curent, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova și autorităților competente din țara noastră au revenit 1166 de cetățeni.

Ambasada Republicii Moldova la Moscova va continua acțiunile de repatriere a conaționalilor, care au rămas pe teritoriul Federației Ruse (cca 3 000 solicitanți, care au completat Chestionarul obligariu)