Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Repatrierea cetățenilor moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse

Publicat:Thu, 30/04/2020 - 12:55

În contextul acțiunilor de repatriere a cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse, la 30 aprilie curent, încă 180 cetățeni moldoveni au fost repatriați în Patrie, transportarea fiind operată de către compania avia Wizz Air.

Cea de-a 8 cursă charter Moscova – Chișinău, a fost organizată de către Ambasada Republicii Moldova la Moscova, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

În perioada 21 martie - 30 aprilie curent, acasă au revenit 1 786 de conaționali (numai pe calea aerului).

Conform prevederilor Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, de cursele charter au beneficiat cetățenii, care au completat Chestionarul obligatoriu, prioritatea fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Ambasada va continua acțiunile de repatriere a conaționalilor, care au rămas pe teritoriul Federației Ruse. Așadar,pentru data de 5 mai și respectiv 12 mai curent, sunt preconizate două rute charterMoscova-Chișinău.

Solicităm să urmăriți anunțurile plasate pe pagina oficială a Ambasadei: https://rusia.mfa.gov.md, precum și pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.