Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Repatrierea cetățenilor moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse

Publicat:Wed, 06/05/2020 - 13:55

În contextul acțiunilor de repatriere a cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse, la 4 mai curent, 180 cetățeni moldoveni au fost readuși în Patrie din or. Sankt-Peterburg și la 5 mai curent, încă 180 conaționali au revenit în Moldova din or. Moscova, transportarea fiind operată de către compania avia Fly One.

Toate cursele charter, 10 la număr, Moscova – Chișinău și Sankt-Peterburg - Chișinău au fost organizate de către Ambasada Republicii Moldova la Moscova, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

În perioada 21 martie – 5 mai curent, acasă au revenit 2 146 de conaționali (numai pe calea aerului).

Conform prevederilor Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, de cursele charter au beneficiat cetățenii, care au completat Chestionarul obligatoriu, prioritatea fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Ambasada va continua acțiunile de repatriere a conaționalilor, care au rămas pe teritoriul Federației Ruse. Așadar, pentru data de 12 mai curent va mai fi operată o cursă charter Moscova-Chișinău.

Solicităm să urmăriți anunțurile plasate pe pagina oficială a Ambasadei: https://rusia.mfa.gov.md, precum și pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.