Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Repatrierea cetățenilor moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse

Publicat:Tue, 19/05/2020 - 15:55

În contextul acțiunilor de repatriere a cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse, la data de 10, 12 și 17 mai curent 620 cetățeni moldoveni au fost readuși în Patrie din or. Moscova. Zborurile charter au fost operate de către companiile avia Air Moldova și Fly One.

În perioada 21 martie – 17 mai curent, acasă au revenit 2 766 de conaționali (numai pe calea aerului). Toate cursele charter, 13 la număr, au fost organizate de către Ambasada Republicii Moldova la Moscova, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Conform prevederilor Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, de cursele charter au beneficiat cetățenii, care au completat Chestionarul obligatoriu, prioritatea fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Ambasada va oferi și în continuare toată asistența necesară cetățenilor Republicii Moldova aflați pe teritoriul Federației Ruse în contextul situației dificile, provocate de Covid-19.

Solicităm să urmăriți anunțurile plasate pe pagina oficială a Ambasadei: https://rusia.mfa.gov.md, precum și pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.