Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Sărbătoarea națională “Mărțișor” la Ambasada Republicii Moldova la Moscova

Publicat:Tue, 03/03/2020 - 00:00

Cu ocazia marcării sărbătorii naționale “Mărțișor”, la 03 martie curent, Ambasada Republicii Moldova la Moscova a fost gazda unui eveniment de amploare, organizat întru promovarea culturii și tradițiilor moldovenești.

Printre oaspeții de onoare a serii festive au fost șefii Departamentului 2 al țărilor CSI a Ministerului Afacerilor Externe rus, reprezentanții Ministerului Culturii al Federației Ruse, Ambasadorii țărilor CSI acreditați în Federația Rusă, liderii comunităților diasporale moldovenești, persoane din mediul de afaceri, scriitori, oameni de artă, colaboratorii ambasadei.

Pe durata serii festive, oaspeții au avut parte de un concert și posibilitatea de a asculta renumitele melodii moldovenești, cunoscute și pe teritoriul Federației Ruse, acestea fiind interpretate de către artiștii de origine moldavă Alisa Zaicenko, Lerika, Denis Bellecci, compozitorul, Artist al Poporului din Republica Molodva Alexandr Morozov producătorul muzical Ion Moraru, interpreta Olga Varvus.

Concertul festiv a culminat cu înmânarea de către Ambasadorul Andrei Neguța a Diplomelor de Onoare dnei O.Varvus și dlui I.Moraru. Înaltele distincții au fost conferite artiștilor de către Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, în semn de apreciere a meritelor în domeniul artei muzicale, pentru contribuție la dezvoltarea relațiilor interculturale și succese în activitatea de creație.

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, aduce mulțumiri companiei „Moraru Production” pentru interpretarea melodiilor moldave de suflet, Zonei economice libere “Tvardița” pentru băuturile rafinate și Restaurantului moldovenesc „Basarabia” pentru oferirea bucatelor tradițional moldovenești și suportul în realizarea sărbătorii naționale “Mărțișor”.