Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Spre atenția cetățenilor Republicii Moldova!

Publicat:Mon, 25/05/2020 - 10:01

În perioada martie-mai curent, la decizia Comisiei penru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Ambasada de la Moscova a coordonat revenirea la Chișinău a circa 3000 de persoane (exclusiv pe cale aeriană).

După ridicarea situației excepționale din Republica Moldova la data de 15 mai curent, companiile aeriene AirMoldova și FlyOne organizează de sinestătător zboruri pe ruta Moscova-Chișinău, fără listele întocmite de Ambasadă în baza Chestionarelor/Anchetelor îndeplinite de către cetățeni, fără coordonare cu Ambasada și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Doritorii de a reveni în Patrie deja nu trebuie să consulte Ambasada, nu trebuie să completeze și să expedieze Chetionarul/Anchetă, e necesar să fie la contact cu companiile AirMoldova www.airmoldova.md și Fly One www.flyone.eu pentru toate detaliile legate de zbor (modalitatea de achitare a biletului, limita bagajului ș.a.).

Toată informația releventă la subiect, poate fi oferită în exclusivitate de companiile avia ce operează zborurile.

Ambasada va oferi și în continuare toată asistența consulară necesară cetățenilor Republicii Moldova, aflați pe teritorilul Federației Ruse, în contextul situației dificile, provocate de COVID-19.

Dacă situația epidemiologică ne va permite, preconizăm din 08 iunie curent, să preluăm prestările de servicii consulare necesare cetățenilor țării.

Recomandăm să urmăriți anunțurile plasate pe pagin oficilă a Ambasadei și pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.