Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Vizită de lucru în regiunea Reazani

Publicat:Mon, 04/11/2019 - 16:45

În perioada 1-2 noiembrie curent delegația Ambasadei Republicii Moldova, condusă de Ambasadorul Andrei Neguta, a efectuat o vizită de lucru în or. Reazani pentru a se familiariza cu potențialul regiunii, a discuta perspectivele de cooperare comercial-economice și culturale între Republica Moldova și regiunea Reazani.

Delegația Ambasadei a vizitat fabrica de elemente de fixare de înaltă rezistență „Belver” din raionul Rîbnovsk, a primit informații despre întreprindere și posibilitatea de cooperare cu companiile moldovenești.

La Camera de Comerț și Industrie a regiunii, delegația s-a întâlnit cu Președintele acesteia, deputatul în Duma regională Tatiana Guseva și cu membrii Clubului de exportatori din regiune, unde Consilierul Ambasadei, Eugeniu Chistol, a realizat prezentarea climatului investițional și potențialului economic al Republicii Moldova.

La Palatul regional al tineretului, delegația moldovenească a luat parte la deschiderea expoziției de fotografie „Moldova este atât de modestă, dar atât de multicoloră!”, care a fost pregătită de membrii diasporei moldovenești condusă de președintele Viorel Crețu și s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în regiune.

La 2 noiembrie, în cadrul întrevederii cu Guvernatorul regiunii Nikolai Liubimov și cu Ministrul industriei și dezvoltării economice a regiunii Andrei Varfolomeev, au fost puse în discuție cifrele de afaceri a comerțului exterior, posibilitatea organizării misiunilor de afaceri, cooperarea în domeniile educațional și cultural. Guvernatorul a susținut propunerea Ambasadorului de a organiza în martie 2020 la Reazani festivalul „Mărțișor” și Congresul diasporei moldovenești din subiectele federale ale Rusiei.

În timpul deplasării, delegația Ambasadei a vizitat rezervația-muzeu a poetului Serghei Esenin din satul Konstantinovo, raionul Rîbnovsk, Muzeul de Istorie a trupelor aero-purtate, precum și Kremlinul din Reazani.