Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Vizita de lucru în or. Voronej

Publicat:Mon, 30/09/2019 - 10:00

În perioada 20-21 septembrie curent, efectuând vizita de lucru în or. Voronej, delegația Ambasadei, condusă de către Consilierul E. Chistol, a avut mai multe întrevederi, în cadrul cărora au fost discutate subiecte privind perspectivele de colaborare economică, culturală și socială dintre Republica Moldova și reg. Voronej.

La întrevederea delegației moldovenești cu Conducătorul districtului urban or. Voronej, V. Kstenin, părțile au manifestat interes pentru implementarea unor proiecte comune de ordin economic și social, inclusiv pentru stabilirea unor relații de înfrățire între orașele Voronej și Chișinău. La rândul său, Secretarul III C. Bodrug a asigurat conducerea orașului că propunerile părții ruse, vor fi transmise la instituțiile naționale, spre examinare.

La masa rotundă, la care au participat reprezentanți ai autorităților regionale și diplomații Ambasadei, și care a fost moderată de către Președintele comunității moldovenilor din reg. Voronej, C. Vetrova, Consilierul E. Chistol a realizat o prezentare amplă a potențialului economic și investițional al Republicii Moldova, iar în panelul discuțiilor, Secretarul II D. Dumitraș a vorbit despre evoluția schimburilor comerciale bilaterale pe parcursul ultimilor 3 ani și a reiterat dezideratul de a relua exportul de fructe, legume, conserve și vinuri autohtone în regiune.

De asemenea, în contextul implementării proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”, care are drept scop facilitarea accesului la servicii consulare pentru cetăţenii aflaţi în străinătate, Secretarul I D. Popușoi a oferit asistență consulară moldovenilor stabiliți cu traiul în reg. Voronej.