Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Vizita de lucru în or. Voronej, Federația Rusă

Publicat:Wed, 30/10/2019 - 10:03

În perioada 23-25 octombrie curent, o delegație a Republicii Moldova a întreprins o vizită de lucru în or. Voronej în cadrul căreia, a avut mai multe întrevederi. Agenda vizitei a cuprins subiectele privind perspectivele de colaborare economică, socială și culturală dintre țara noastră și reg. Voronej.

La întrevederea delegației moldovenești cu adjunctul guvernatorului regiunii Voronej, dl Serghei Sokolov, s-au discutat atât intențiile Republicii Moldova de a asigura o colaborare mai strânsă cu reg. Voronej, cât și despre realizarea, de comun cu partea rusă, a unor proiecte, pentru perioada 2019-2020.

În cadrul programului “Zilele Moldovei în regiunea Voronej”, la 23 octombrie, în sala Filarmonicii din or. Voronej, a avut loc un concert cu interpretarea cântecelor și a dansurilor populare moldovenești, prezentate de artiști amatori din localitate. Serata festivă a culminat cu prestația interpretului din or. Chișinău, Isidor Glib.

Din delegația moldovenească au făcut parte dl Serghei Mișin, Consilier pentru relații interetnice din cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, dl Gheorghe Para, deputat în Parlamentului Republicii Moldova, dna Oxana Greceanîi, Ministru-Consilier al Biroului comercial-economic din cadrul Ambasadei și dna Cristina Bodrug, Secretar III. Comunitatea diasporală din or. Voronej, a fost prezentată de către dna Carolina Vetrova, liderul comunității moldovenești din regiunea menționată.