Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Vizita delegației Moldovei la Lipețk

Publicat:Mon, 16/12/2019 - 19:51

La 10 și 11 decembrie curent, ambasadorul Andrei Neguța și consilierul Eugeniu Chistol s-au aflat în or. Lipețk. Diplomații moldoveni și președintele diasporei moldave “Rodina” din regiune, Victor Stadnițki au avut o întrevedere cu Igor Artamanov, Guvernatorul regiunii.

La Camera regională de comerț și industrie a avut loc prezentarea investițională și comercial – economică a potențialului Republicii Moldova. Împreună cu Anataolii Golițov, președintele Camerei și oameni de afaceri din regiune au fost examinate perspectivele colaborării comercial-economice dintre Moldova și regiune.

În cadrul vizitei ambasadorul Moldovei a prezentat o informare despre sistemul de învățământ din Republica Moldova în fața reprezentanților instituțiilor de învățământ superior din regiune și o lecție pentru studenții de la universitățile orașului cu tematica: “Relațiile bilaterale dintre Moldova și Rusia, politica internă și externă a țării”.

La Lipețk delegația Moldovei, de asemenea, a discutat cu reprezentanți ai diasporei moldave din regiune, a vizitat muzeul ținutului natal, a depus flori la monumental din piața eroilor.