Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Vizita Ministrului Nicolae Popescu la Moscova

Publicat:Fri, 13/09/2019 - 15:16

În perioada 10-11 septembrie curent, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Nicolae Popescu s-a aflat într-o vizită de lucru la Moscova. În cadrul acesteia a purtat tratative cu Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse Serghei Lavrov, în cadrul cărora au fost examinate toate aspectele colaborării moldo-ruse.

La Consiliul Federației al Adunării Federale Ministrul Popescu a discutat cu senatorii Konstantin Kosaciov și Vladimir Djabarov, conducătorii Comitetului pentru afaceri internaționale.

La Ambasada țării Ministrul a conversat cu liderii diasporelor moldave și cu studenții din orașul și regiunea Moscova și în regim de video-conferință cu președinții comunităților moldovenilor din subiectele Rusiei, a răspuns la întrebările acestora.

Șeful diplomației moldave de asemenea a avut discuții cu Fiodor Lukianov, președintele prezidiului Consiliului pentru politică externă și de apărare și experții Centrului Carnegie, a acordat un interviu ziarului ”Коммерсант”.

Ambasada a acordat asistența protocolară delegației Ministrului N.Popescu, iar Ambasadorul Andrei Neguța l-a însoțit la întrevederi.