Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ambasadorul Vladimir Golovatiuc a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin

Publicat:Wed, 19/05/2021 - 12:09

Moscova, 18 mai 2021. Ambasadorul agreat al Republicii Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc a prezentat, astăzi, scrisorile de acreditare Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin, în cadrul unei ceremonii solemne la Palatul Kremlinului. 

Cu acest prilej, Președintele V.Putin a menționat că, “Relațiile dintre statele noastre sunt bazate pe tradițiile de prietenie și valori spirituale comune. În acest an vom marca 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie şi colaborare între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Rusia va contribui și în continuare la identificarea unei soluții juste a reglementării transnistrene la înțelegerea statutului special garantat al Transnistriei cu respectarea suveranității și asigurarea integrității teritoriale a Moldovei”

Excelența sa, Ambasadorul Vladimir Golovatiuc a fost numit în funcția de Șef al Misiunii diplomatice al Republicii Moldova în Federația Rusă,  prin Decretul Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, nr. 1892-VIII, 16 decembrie 2020.

De notat faptul că, în cadrul evenimentului au înmânat scrisorile de acreditare 23 de Ambasadori acreditați în Federația Rusă.