Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei explică procedura de prelungire a perioadei de ședere temporară a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse

Publicat:Fri, 20/03/2020 - 17:01

Pentru a asigura realizarea drepturilor și libertăților cetățenilor și ținând cont de situația privind răspândirea infecții noi coronavirus, începând cu 19 martie 2020, cetățenii străini pot prelungi perioada de ședere temporară în Federația Rusă.

Pentru aceasta, este necesar ca cetățenii să se adreseze organului teritorial al Ministerului Afacerilor Interne al Federația Ruse, cel mai apropiat de locul aflării, cu o cerere întocmită în formă liberă.

Cetățenii care au sosit în Federația Rusă în baza unei vize, li se va prelungi valabilitatea acesteia, indiferent de scopul intrării în Rusia. Dacă viza a expirat deja, șederea temporară oricum va fi prelungită.

Cetățenii care au sosit în Federația Rusia în ordinea în care nu este necesară perfectarea unei vize, li se prelungește termenul de ședere în Federația Rusă, inclusiv dacă acesta a expirat deja.

Se reia procedura de primire a cererilor privind eliberarea autorizațiilor de atragere și utilizare a lucrătorilor străini și a permiselor de muncă pentru cetățenii străini, aflați în Federația Rusă.

Suplimentar, migranții pot solicita perfectarea noilor patente fără obligativitatea părăsirii teritoriului Federației Ruse și fără a fi aplicată răspunderea administrativă pentru încălcarea termenului de depunere a solicitărilor.

Cetățenilor străini, care locuiesc în Federația Rusă în baza unui permis de ședere temporar sau a unui permis de ședere, li se vor prelungi termenul de aflare în cazul expirării valabilității acestora "- a anunțat reprezentantul oficial al MAI al FR Irina Volk.

https://xn--b1aew.xn--p1ai/news/item/19812878