Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Repatrierea cetățenilor moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse

Publicat:Sat, 25/04/2020 - 16:30

În contextul acțiunilor de repatriere a cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse, Ambasada Republicii Moldova la Moscova, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova au organizat cea de-a 7 cursă charter Moscova – Chișinău.

Astfel, la data de 25 aprilie, încă 220 cetățeni moldoveni au fost repatriați în Patrie, transportarea fiind operată de către compania avia Air Moldova.

În perioada 21 martie - 25 aprilie curent, prin intermediul Ambasadei la Moscova, acasă au revenit 1 606 de conaționali (numai pe calea aerului).

Conform prevederilor Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, de cursele charter au beneficiat cetățenii, care au completat Chestionarul obligatoriu, prioritatea fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Ambasada va continua acțiunile de repatriere a conaționalilor, care au rămas pe teritoriul Federației Ruse. Așadar, pentru data de 30 aprilie este preconizată încă o rută charter, iar în perioada 4-17 mai vor avea loc două curse.

Solicităm să urmăriți anunțurile plasate pe pagina oficială a Ambasadei: https://rusia.mfa.gov.md, precum și pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.