Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova!

Publicat:Sat, 11/04/2020 - 08:29

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă informează despre activitatea de asigurare a revenirii în Moldova a cetățenilor.

În perioada 21-28 martie curent cu cursele charter în Republica Moldova au revenit 806 persoane, mulți cetățeni au optat pentru transportul terestru și s-au deplasat de sinestătător cu autocarele și automobilele personale. Însă problema revenirii în Republica Moldova a cetățenilor încă persistă. 2681 de cetățeni au completat formularul MAEIE și sunt incluși în lista persoanelor care doresc să fie repatriați cu rutele charter și solicită insistent asistența Ambasadei în soluționarea situației existente.

Comisia Națională pentru Situații Excepționale a autorizat pentru data de 11 aprilie 2020 cursa charter operată de către compania FlyOne, pentru repatrierea a 180 cetățeni. În baza listelor întocmite de Ambasadă și aprobate de către MAEIE, la 10 și 11 aprilie reprezentații companiei FlyOne vor aduce la cunoștință cetățenilor detaliile cursei Moscova-Chișinău, pentru procurarea biletelor, operată din aeroportul Vnukovo.

Contăm pe înțelegerea fiecăruia și aducem la cunoștință că la formarea listelor s-a ținut cont de dispozițiile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, unde au fost incluși câteva categorii de cetățeni: mame cu minori, persoane aflate la tratament, persoane defavorizate și care se află în dificultate studenți.

Urmăriți pagina oficială a Ambasadei și pagina de Facebook să completați formularul (suficient o singură dată).

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă de comun cu autoritățile competente ale țării noastre depune maxim efort pentru realizarea unor alte rute charter, în vederea transferului spre patrie a solicitanților.