Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă

A A A

Vizita la Sankt-Peterburg

Publicat:Tue, 29/01/2019 - 17:52

La 26-27 ianuarie curent, Ambasadorul Andrei Neguța s-a aflat în Sankt-Peterburg, unde la invitația Guvernatorului Alexandr Beglov, a participat la acțiunile consacrate aniversării a 75 de ani de la eliberarea deplină a orașului Leningrad de blocada fascistă în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Ambasadorul a rostit o alocuțiune în cadrul recepției de stat a Guvernului orașului oferită pentru participanții străini la solemnități, a asistat la parada militară a garnizoanei din Sankt-Peterburg și la concertul-spectacol de sărbătoare cu genericul ”Ascultă, țară, vorbește Leningradul”, consacrat jubileului.

În marja acțiunilor jubiliare Ambasadorul Neguța a avut o discuție cu Evghenii Grigoriev, președintele Comitetului pentru relații externe al Administrației orașului. În cadrul acesteia Ambasadorul a relatat despre activitățile multilaterale ale Organizației Veteranilor din Republica Moldova și a Asociației persoanelor ce au fost in blocadă, care este coordonată de către Nina Maxim și întrunește 25 de membri ce s-au aflat în blocadă în anii 1941-1944.

A.Neguța și E.Grigoriev de asemenea au discutat despre contactele economice și culturale dintre Republica Moldova și orașul Sankt-Peterburg, despre vizita în Moldova a delegației orașului, condusă de Guvernatorul Alexandr Beglov, la Forul regiunilor Federație Ruse care cooperează cu Republica Moldova.